zaterdag 23 augustus 2008

De eerste week ...

school zit er weer op.
Uiteraard op de eerste schooldag weer een foto gemaakt. Doe ik ieder jaar weer. Niet dat ik er al ooit eentje gescrapt heb (of toch??) maar wat niet is kan nog komen. Ik vind het in ieder geval heel leuk om te zien hoe ze ieder jaar weer veranderen en groter worden.
Gisteren om een uur of elf heb ik Maxime wel moeten ophalen, ze had last van de oortjes. Ik had ze al horen klagen dat ze oorpijn had, maar ze liep ook zo weer verder en speelde weer. Dacht, gaat weer over. Maar gisteren belde de juf dat het toch erger geworden was. Dus meteen opgehaald, dokter gebeld, receptje gehaald, naar de apotheek en zus op de bank geïnstalleerd. Geloof het of niet om 1 uur stond ze al weer te huppelen en te dansen op de muziek van Mega Mindy. Zegt ze doodleuk, is toch wel leuk hoor zo lekker thuis zijn. (vrijdag 's middags is ze toch al vrij, maar toch) Maar zoals gewoonlijk met een oorontsteking (ik heb er ook zo vaak gehad toen ik klein was) is het op en af. Nou ja, af en toe gedruppeld, en vandaag gaat het al een stuk beter met mijn kleine aansteller.

En natuurlijk nog een paar LO'tjes die ik gemaakt heb deze week.
De Lo "Big Smile" heb ik gemaakt met een painteble sheet van Prima. Ik heb het ingekleurd met alcoholinkt, en er een oudroze vel cardstock achter gedaan.
En eindelijk weer een keer een goeie foto van Bertil en ik samen. Gescrapt op mijn favoriete cardstock (kraft van Bazill, iedere winkel zou het moeten hebben, helaas, soms moeilijk aan te komen, hier toch)
Verder ben ik al begonnen met een mini album over Plopsaland. Ik had bij "In2Hobby" in België een plexi album gekocht en papier van Cosmo Cricit (volgens mij schrijf je het zo). Heel mooi spul, maar ligt het aan mij omdat ik zo precies ben, wat een werk zeg. Als je de ene kant plakt, moet je zorgen dat je aan de ander kant ook weer iets hebt (weten mijn scrappers alles van hé), anders zie je al de lijm erdoor. Zelfde verhaal met letters, zie je ook aan de achterkant gespiegeld. Denk dat een vijf jarenplan gaat worden dat album.



vrijdag 15 augustus 2008

Weer eens de hoogste tijd



om te bloggen. Op een of andere manier komt er helemaal niks van in de vakantie. Ik weet eerlijk gezegd niet waar die zes weken zomervakantie van de kids gebleven zijn. We zouden van alles en nog wat gaan doen en ondernemen, en in 1 keer is het de laatste week, en wat hebben we gedaan, eigenlijk heel weinig. Maar ook dat is een keer leuk, niks moeten en gewoon lekker thuis zijn. Alhoewel, veel thuis zijn die twee niet geweest. Nu zijn ze logeren bij oma. Vanavond komen ze thuis. Het is hier toch maar stil hoor zonder kinderen.

Afgelopen weekend zijn we met vrienden naar Plopsaland geweest in België. Het was hel erg leuk, alleen het weer zat niet echt mee. In de middag begon het te regenen, en het hield niet meer op. Jammer is dat. Zeker omdat het park tot half elf open was en dat er daarna vuurwerk voorzien was (bij mooi weer natuurlijk)
Foto's gemaakt natuurlijk, dus weer een project in de maak. (en zo heb ik er nog zooooveeeeeel)

De LO "vissen" heb ik gemaakt naar aanleiding van een online crop op een forum. We kregen een schets, en konden daarmee aan de gang, en drie keer raden, juist die van mij lijkt er eigenlijk niet echt op. Heb een boel frutsels weggelaten, die ik gewoon niet bij de foto en het onderwerp vind passen.

Gisteren heb ik eens gewoon rustig, relax, alleen gescrapt. Geen opdrachten, geen merken waar ik me aan moet houden. Heel leuk. Ik vond zelf de foto van Maxime zo mooi, die moest gewoon gescrapt worden.

Groetjes
Chantal

donderdag 7 augustus 2008

De kinderen zijn een weekje logeren in België bij mijn ouders, en meteen is het ritme en de regelmaat zoek in huize van de Kant. Niet te geloven, zonder kinderen en ik red het amper om op tijd op mijn werk te zijn 's ochtends.
En stil dat het hier is, ik mis dat gekwebbel wel hoor. Vraag niet wat voor telefoonrekening ik deze maand ga krijgen. Moet er nog even niet aan denken.
Gelukkig gaan we ze morgenavond alweer ophalen. Zaterdag een dagje Plopsaland. Vooral voor Maxime is dit geweldig. We zijn er met haar al wel een keer geweest, maar toen was ze een jaar of twee, en ze kan zich er niet veel meer van herinneren. Louis is eigenlijk te oud voor dat pretpark, maar hij gaat toch mee. (hij kan het toch niet gemist hebben hoor.)
En verder, gisteren met z'n tweetjes een dagje naar Amsterdam geweest. Was echt jaren geleden dat we daar nog waren. Met de trein ernaar toe. Maar eigenlijk was het veel te warm om naar een stad te gaan gisteren. Dus hebben we rond vijf uur de trein terug genomen, en lekker uit eten gegaan hier Lathem aan het water. (zeker een aanrader voor iedereen hier uit de buurt) Heerlijk terras dat uitkijkt over het water, lekker eten, ja dan wil je toch niet in dat drukke en warme Amsterdam blijven zitten.
LO's kan ik jullie niet laten zien. Niet dat ik niks maak, maar ben druk voor een beurs in september, dus.... even wachten tot erna.
Afgelopen weekend nog in België in een scrapwinkel(tje) geweest. Ik denk het kleinste winkeltje op scrapbook gebied, maar zeker het leukste. Dus als je ooit in de buurt van Gent bent, moet je zeker een keertje langsgaan. Het heet In2hobby. Ik zet even een link naar de winkel op mijn blog. (gratis reclame Wendy!!) Ze hebben ook een webwinkel (ik geloof dat ik begreep dat ze boven de 50 euro gratis verzenden naar Nederland, ja en wat is 50 euro nu voor een scrapper, zeg nu eerlijk). Maar vooral hebben ze een superleuk Vlaams (echt iets voor mij dus) forum. Ik ben er in ieder geval blij mee.

Groetjes
Chantal