zaterdag 27 juni 2009

E.H.B.O.

Hadden we dat al niet een keer gehad, die titel E.H.B.O.?? Volgens mij wel. Nou het was dus weer zo ver bij ons.
Afgelopen donderdag zou Bertil even een paar tegels erbij leggen op het terras. Ons terras mocht best iets groter zijn. En ja hoor bij de laatste tegel doorzagen met de haakse slijper hoor ik ineens een gegil en roepen, breng doeken snel. Was hij met de haakse slijper in zijn enkel gegaan. En niet zo een klein sneetje hoor. Het bloed spoot eruit. En wat ben je dan blij met buren die een goede EHBO opleiding hebben hé. Die hebben met z'n allen staan drukken om het bloeden te stoppen en aderen dicht te houden. Dus wij gauw 112 gebeld. Ambulance kwam snel (naar mijn eigen gevoel duurde het uren hoor, maar iedereen zei dat ze er binnen 10 minuten met loeiende sirenes stonden) Meteen pijnstillers gegeven en een infuus en inladen en naar het ziekenhuis. Gelukkig maar wou onze buurman meerijden, want ik zag mezelf nog zo snel niet erbij zitten in die ambulance (ja ik ben echt erg hoor, het is nog een wonder dat ik ooit twee kinderen op deze aardbol gezet heb), en hoewel ik dacht om even zelf erachteraan te rijden, vond de rest van de buurt dat niet zo een strak plan. Eenmaal aangekomen begon het lange wachten hé. Co assistent, verpleegster, wachten op een arts. Nu ja drie uur later waren we thuis met acht hechtingen en krukken. En een kwartier daarna waren we weer in het ziekenhuis, want de wonde begon weer heftig te bloeden. Dus weer richting spoedopname, weer co assistent erbij, weer wachten op een dokter. Want ja, die moest er toch maar nog een keer naar kijken. De vraag was toch zaten er genoeg hechtingen in, moest er nog eentje bij? En ze hebben toch even met een echo gekeken of er geen slagader geraakt was, zoveel bloed kwam eruit. Alles was gelukkig goed, en met een drukverband eroverheen kon hij weer richting huis. Uiteindelijk waren we rond elven weer thuis.
Achteraf gezien heeft hij veel geluk gehad, het kon natuurlijk veel erger. Je moet er niet aan denken dat er zenuwen geraakt zouden zijn of in het bot gezaagd had. En nog een geluk dat wij heel koelbloedige buren hebben die daarop goed reageren, want laten we eerlijk zijn, ik was wel een beetje in paniek. Al dat bloed is niks voor mij.
Dus zit Bertil hier, met het been hoog, krukken en rolstoel (ja ook van de buren) erbij. Over twaalf dagen mogen de hechtingen eruit. En ik, ja ik moet even alles zelf doen he. Maar dat geeft niks, ga ik later ooit wel weer een keertje misbruik van maken....

Groetjes
Chantal

woensdag 24 juni 2009

Een paar LO'tjes

Snel even een paar LO's die ik het afgelopen weekend en deze week gemaakt heb.


Deze heb ik gemaakt n.a.v. een challenge bij In 2 Hobby. De schets die hiervoor gebruikt moest worden is van Page Maps.



Dit is er eentje voor in het album van mijn moeder.


Die gaat over vader en dochter. De titel spreekt voor zich.


En deze gaat waarschijnlijk in het boek van mijn broer en schoonzus. (ja zo blijf je bezig he, als je voor iedereen een boek maakt.)

Ik heb mezelf voorgenomen om alle LO's uit de boeken te halen en weer een keer een beetje een volgorde erin te brengen. En dat is een flinke klus, heb ik al een keertje gedaan een paar jaar terug. Vakantieboeken zijn klaar, (of was ik toch nog bezig met Normandie en Duitsland van afgelopen mei en Friesland van vorig jaar...) dus daar moet niks meer aan gebeuren, maar het gaat dan vooral om de boeken van de kinderen. Ik scrap eigenlijk nooit op volgorde. Als ik een mooie foto heb en het juiste papier, dan ga ik die scrappen. Dat kan een babyfoto zijn, maar net zo makkelijk eentje van vandaag. Dus je snapt het al. Alles zit door elkaar. Misschien doe ik dat wel de eerste week van de vakantie, dan gaan Louis en Maxime een weekje logeren bij mijn ouders. Kan ik mooi alles laten liggen natuurlijk.
En wat duurt het lang voor die vakantie begint dit jaar. We moeten hier nog naar school tot en met 24 juli!! Er komt geen eind aan.

Groetjes
Chantal

maandag 22 juni 2009

Afgelopen weekend zijn we naar België geweest. De heenreis was niet zo een succes. Laten we het erop houden dat het druk was. Overal druk. We zijn vier uur onderweg geweest over een stukje wat je in twee en een half uur kunt doen (als je net iets harder dan 120 rijdt).
Zaterdag had ik een crop in België. En het was heel leuk. We waren te gast bij Sandra. En Sandra heeft een scrapruimte in huis, schrik niet, voor 16 personen. (en ik kan je zeggen 20 konden er ook met alle gemak zitten hoor, zat je echt nog niet krap.) Lekker gekletst met iedereen van het forum. Heel leuk is dat, je hebt de indruk dat je elkaar al jaren kent. En ik heb ook nog gescrapt. Maar de foto's volgen nog.
Intussen zijn de kinderen met Bertil en Betsie naar het Boudewijnpark in Brugge geweest. Dus die hebben ook een hele leuke dag gehad. (en mama kan weer scrappen, niet dat ik zonder foto's zat natuurlijk)
's avonds nog lekker uit eten geweest. En zondag kwam mijn broer nog langs. En gelukkig hij vond het boek leuk.
Het was weer een heel vol weekend, zoals gewoonlijk als we die kant opgaan.

Groetjes
Chantal

maandag 15 juni 2009

Fruitdagje

ja vandaag heb ik een fruitdagje. Hmmmm. Beginnen met fruit, fruit tussendoor, fruit als lunch, af en toe een sapje, veel water. Kortom, om 10 uur kwam het fruit me al de neus uit. Ben even naar de groenteboer gegaan, aardbeien, frambozen en meloen gekocht. Samen met banaan, appel, bramen enz. in de blender gedaan. En ik heb een heerlijke smoothie. (bijna net zo lekker als een bruine boterham met kaas, bijna he). Het schijnt gezond te zijn, zeggen ze. En omdat ik afgelopen weekend twee verjaardagen had is het goed voor me.(alhoewel ik een mini stukje taart op heb, niks aangekomen.)
Genoeg gezeurd over dat dieet, even een LO'tje. Lang geleden. Alhoewel ik niet stil gezeten heb hoor qua scrappen. Het boek voor mijn broer zijn verjaardag is af. 42 LO's. Al zeg ik het zelf, niet verkeerd in anderhalve maand tijd.
Maar dit is er eentje van Louis met mijn broer.


De lettertjes zijn gemaakt met mijn nieuwe alfabetje van Quickutz (ik heb er twee gekocht)

Groetjes
Chantal

woensdag 10 juni 2009

BIG Surprise

Mijn verwarming hangt. Meer hoef ik niet te zeggen hé voor diegene die hier vaker langskomen. Jullie snappen het vast wel.
Gisteren zou Bertil de hele dag in Utrecht werken. Maar wat had hij gedaan, stiekem een vrije dag gepland, en de verwarming opgegangen. Lief hé.

Groetjes
Chantal

maandag 8 juni 2009

Ik ben zo druk

met allerlei stomme, kleine dingen.
Bijvoorbeeld, de auto moet naar de garage omdat de airco het niet goed doet. Moet een of ander stekkertje vervangen worden, geen probleem, garantie. Maar je moet wel even op en neer naar Zevenaar. Kost me een uur. Kreeg in ruil wel een super vet gave auto mee. Een Renault Megane Coupe. Helemaal stinkend nieuw. Geen gezinsauto, duidelijk niet, maar wel zo leuk om een dagje mee te rijden. Helaas heb ik andere dingen te doen dan rijden. Bah.
Dan even naar de supermarkt, want Sonja had beslist dat ik gekookt witlof ga eten. Ja er zijn dingen die beter zijn, maar het valt best mee als je het achteraf even opbakt in een ieniemienie beetje boter of olie. Maar omdat het tussen Sonja en mij zo goed gaat, heb ik witlof gehaald. Scheelde ook dat het in de aanbieding was.
Voor mijn workshop (ja hij komt eraan hoor dames!) had ik nog een soortje lint nodig. Dus hop naar het packcenter. (gelukkig heb ik een goede auto hé, en vind ik het niet erg om even te rijden met dat ding)
Mijn hele huis staat op zijn kop. Gisteren heeft Bertil de deuren en kozijnen hier in huis geverfd. Dus omdat alle verf nog nat was kon er niks teruggezet worden. Dus conclusie alles staat er nog. Ware het niet dat ik vanavond een crop heb. Dus dat de boel wel een beetje normaal moet staan. Dus girls, jullie weten het, het is een zooike. Gelukkig ga ik het goed maken met een boel nieuw papier en uitverkoop van het oude papier. (met een beetje geluk kijken ze alleen naar het papier en niet naar de rommel)
De vakantie die we wilden boeken was helemaal vol. En ik maar denken dat er niet veel mensen naar Denemarken gaan. Dus we gaan weer verder met zoeken. Vreselijk vind ik dat. Maar ja het moet.
En dan moeten die gewone huishoudelijke werken ook nog gedaan worden. Dus ik ga aan de slag.
O ja, met het lijnen gaat het goed. Eigenlijk steeds beter, je hebt na een tijd toch minder honger hoor. (wel trek in lekkers, zoals gisterenavond in chips of nootjes, gelukkig konden we er niet bij omdat de pas geverfde deur voor de kast lag. Dat is nog eens een manier van lijnen hé). Tijdens de week gaat het eigenlijk prima, maar die weekends zijn lastig. Afgelopen vrijdag hadden we een verjaardag (geen taart gegeten!!) met een BBQ. Volgend weekend weer verjaardag. De week erop ga ik de hele dag scrappen in België. Zal ook niet Sonja proof zijn denk ik. Ik zag de lijst met broodjes al langs komen.
En dan is er nog het scrapbook dat ik voor mijn broer zijn verjaardag maak, nog 1 LO te gaan. Oef. zal blij zijn als dat klaar is. Ik kan er jammer genoeg niks van plaatsen op mijn blog.

Groetjes
Chantal

woensdag 3 juni 2009

Burgers Zoo

Afgelopen maandag zijn we naar Burgers Zoo in Arnhem geweest. Wat was dat lang geleden. En wat is er veel veranderd.
De Bush, Ocean en Desert waren er natuurlijk al een tijdje. Wat nu zo mooi was dat de Desert in bloei stond. Een hele boel cactussen bloeien. De Bush was super heet en vochtig en dus ook heel veel bloeiende planten.
Wat heel erg veranderd was, was het safari gedeelte. Er is een nieuw terras gebouwd met uitzicht op de safari, wat natuurlijk bij mooi weer zoals afgelopen maandag heel leuk is om koffie te drinken (en ze hebben er heerlijke aardbeientaartje, sssst niet verder vertellen. Ben wel dapper geweest en er geen klodder slagroom opgedaan. Goed he)
Het is zeker een aanrader om, als je een keer in de buurt van Arnhem komt (en vanaf de Belgische grens rij je maar anderhalf uur) om er een keertje naar toe te gaan.
Wij hebben in ieder geval weer een jaarabonnement afgesloten, dus we zullen er wel vaker te vinden zijn.
Hier alvast wat foto's




Groetjes
Chantal