vrijdag 30 oktober 2009

O ja

ik heb mijn blog een beetje herfstig gemaakt. Hoop dat jullie het leuk vinden. De paddestoel had Louis gevonden. Ja het kind heeft oog voor natuurschoon.

Groetjes
Chantal

We zijn er weer.

De kinderen hadden herfstvakantie, en we zijn een weekje richting Limburg geweest. Een heerlijk weekje uit in het Landal park Aerwinkel. Een kilometer of tien onder Roermond (van hieraf gezien dan hé) Een klein park, heerlijk rustig dus. En wat is Limburg leuk zeg. Ik was er nog nooit geweest, maar het is zeker een aanrader.

Ons huisje, ik vind het net zo een kabouterhuisje.


Ons huisdier, een eekhoorntje. Hij kwam geregeld het vogelhuisje leegeten.


Wat hebben we allemaal gedaan in dat weekje?
Het Gaia park in Kerkrade (kwam ik nog een scrapper tegen, ben je zover van huis en kom je elkaar nog tegen, grappig hè. Ik zou het dus ook niet in mijn hoofd moeten halen om stiekem een paar vellen papier te kopen hè. 'k zou meteen betrapt zijn.) Hele leuke dierentuin.


wat een droppie hè.

Het Continium museum. Leuk met kids, kunnen ze lekker actief bezig zijn. Was ook in Kerkrade.

Shoppen in België. Lachen, ik voelde me meteen thuis, een Casa, Leonidas, Standaard boekhandel... Heerlijk toch. Maaseik is een mooi stadje, niet zo groot wel heel leuk.
Het drielandenpunt. in anderhalve seconde loop je van Nederland naar Duitsland en weer naar België.

En vandaag zijn we nog wezen zwemmen in een ander Landal park, nl. Lommerberg in Reuver. Daar kwamen ze zowat langs, en die hebben zo een tropisch bad. Nou ja de temperatuur van het grootste bad, was alles behalve tropisch hoor. Het kleinere en buitenbad was wel lekker warm. Maar ja, ik ben dan ook niet zo een zwemmer, ik heb dat algauw bekeken. Maar de kinderen hebben een superdag gehad.




En zoals jullie kunnen zien, ik kan wel weer een boek vullen hoor. Daar zal het niet aan liggen om aan die honderd LO's te komen. Alleen in het zwembad al had ik over de 400 foto's. Ja dat krijg je hé als je dat ding op continu zet. Laten er dan 100 goeie tussen zitten, ben ik blij. Is zeker mooi met spelende kinderen (en papa's), krijg je een hele rij foto's na mekaar. ik weet zeker dat ik daar wel iets mee ga doen. (de Hema zal weer blij zijn als ik de foto's aanlever, of in de stress schieten, kan ook)

Ik heb ook nog wat gescrapt op vakantie. Niet helemaal af, moet hier en daar nog een titel gemaakt worden, of een bloemetje erbij. Maar het begin is er.
En of ik die 100 haal voor de Kreadoe. ik denk het niet hoor. Denk niet dat ik al op de helft ben, is best goed, maar niet genoeg. Maar we zien wel.

Groetjes
Chantal

woensdag 21 oktober 2009

Weet je, ...

je moet niet teveel nadenken bij scrappen.
Sinds ik met die 100 LO's bezig ben, hoor ik af en toe, "hoe doe je het om zo snel te scrappen". Nou, gewoon doen, en niet teveel denken. Zeker met de albums over onze vakanties scrap ik altijd snel. Veel foto's, veel journaling. Het gaat immers over het verhaal vertellen. Leuk papiertje erbij en tekst. Want over 20 jaar, gaan ze echt niet kijken of je nu een bruin of een zwart stiftje gebruikt hebt om de journaling te schrijven, neen ze gaan kijken WAT er staat en WAT er gebeurd is.
Wat zijn dit wijze woorden hé zo laat op de avond.
En ja, ik vind het ook wel leuk om een hele avond aan 1 LO bezig te zijn, met een super foto en veel frutsels, maar niet als ik een vakantieboek maak met pakweg 350 foto's.

Groetjes
Chantal

maandag 19 oktober 2009

Tis weer het weekje

Het zou ook eens een weekje rustig kunnen zijn hier.
Vandaag moest Louis om half elf bij de allergoloog zijn voor de uitslagen van de testen. Wat er uit kwam was zo ongeveer een beetje hetzelfde als een paar jaar geleden. Boompollen iets heftiger, graspollen iets minder, maar dat kan aan de periode van het jaar liggen. Noten en appels, pinda komt er ook uit (gelukkig in de mindere mate, het is niet zo dat ie in shock gaat van pinda, wel heftige uitslag, jeuk enz.) maar daar moet dan nog een keer bloed voor geprikt worden. Doen we woensdagmiddag maar. Kan het manneke nu weer naar school.
Vanmiddag hebben we extra zwemles. Ook zo een verhaal apart hier. Mevrouw zit op zwemles. Al sinds december 2007. Voor het A diploma (ik praat al niet meer over B)
Maar ze durft niet door het gat te zwemmen, en laat dan nu net een van die dingen zijn die ze moet doen. Maar ja, voor de rest maakt ze er ook een potje van. Overal heeft ze aandacht voor, behalve voor de les. (ja de meester is wel heel leuk, ze is 6!!!!) OK vorige week maar weer een gesprekje gehad met die man. Om kort te gaan, ze krijgt nu extra les. Zit ik behalve op woensdag nu ook op maandag in het zwembad. Nu maar hopen dat het beter gaat als ze in een klein groepje zit (en dat hij haar echt een schop onder de kont verkoopt als ze weer denkt er een boeltje van te maken)
Scrappen. Kom ik bijna niet aan toe momenteel. Moet nog een boel doen voor we op vakantie kunnen. Gisteren wel al heel veel weg gestreken, maar ik denk dat er nog een was of drie moet gebeuren.
Ik heb wel wat gedaan hoor, anders kom ik helemaal niet aan shoppen toe. Ik denk dat ik toch maar een beetje papier en zo meeneem, het zijn toch lekker lange avonden momenteel, kan ik mooi daar nog wat scrappen.



39 Gewoon Max zoals ze is.



40 Eentje met flink wat journaling. Over zwemmen, leuk zwemmen....


41 ons wipkipje


42 nog eentje voor het Denemarken boek.


43 de haven op zijn Deens. Spaar je weer een E, die je altijd en overal tekort hebt in een alfabetje. Ideetje van Bert. Goed hé.


44 en de laatste over mijn verslaafde kinderen. Ja ze hebben het van geen vreemde hé, met een fototoestel om de nek lopen.

Zagen jullie dat ik op weg ben naar de helft. Nog even volhouden.
Afgelopen weekend heb ik wel wat ponsen en zo gekocht voor de crops en workshops. Moest hé. Ja als er 40% korting vanaf gaat moet het hé. Echt niet voor mezelf hoor.

Doeg
Chantal

woensdag 14 oktober 2009

koud

wat is het koud vanochtend. Mensen stonden te krabben aan de ruiten van de auto's. Maar wel mooi weer is het, zonnetje erbij, heerlijk.
Helaas moeten we vanmiddag weer zwemmen. zucht. Mevrouw moet door het gat, en op een of andere manier durft ze het niet. ik heb nu grof geschut uit de kast gehaald en haar een kap- en make-up pop beloofd. Ook mag ze morgen op de BSO dansen als ze het gat haalt. Ik hou je op de hoogte Jacky!! (anders mag ze ook wel dansen, maar dat weet ze niet). Je moet wat hè. En ik ben er al wel achter dat kinderen chanteren en omkopen goed lukt. Niet altijd, maar vaak wel. Ben benieuwd.
En nog wat werkjes. 'k heb afgelopen maandag een heel stel kerstkaarten gemaakt. lekker zitten stempelen, kleuren met aquarelpotloden, glitteren, kortom ze tellen voor drie LO's heb ik beslist. (anders komt er geen eind aan die 100)


dus 34, 35 en 36


37


38


Groetjes
Chantal

maandag 12 oktober 2009

Het gaat niet echt snel

heb ik de indruk. En ik scrap toch vrij simpel, geen hele avond aan 1 LO bezig zijn, anders wordt het echt niks.
Gisteren even een boekje in mekaar geflansd voor Maxime met de woordjes die ze op school geleerd heeft. Simpel, maar met glitters en bloemen, echt iets voor haar dus. En nu maar oefenen.




ik reken deze voor 2 LO's, dus 31 en 32 (er zitten wel meer velletjes in dan die paar hoor)



en 33 (ik heb een derde gehad!!!!!!!!!) Deze vond ik heel mooi, ze is echt helemaal in gedachten garnalen aan het pellen. Die vind ze heel lekker, dus moet ze het ook zelf kunnen.

Groetjes
Chantal

zaterdag 10 oktober 2009

KreaDoe komt dichterbij

Of ik die 100 ga redden voor de KreaDoe weet ik niet, maar volgens mij heb ik nog nooit met zo een tempo gescrapt. En het is niet dat ik dag en nacht zit te scrappen hoor. gaat eigenlijk vrij relaxed.


26 en 27, weer een dubbele.



28, een beetje free style. Het blad was helemaal wit met de tekst op. ik heb het met stift deels ingekleurd en gesprayed met glimmer mist.

Nummer 29 is er eentje die ik nog niet mag laten zien. Deze heb ik gemaakt voor een Secret Scraplift. Dus moeten jullie nog even wachten tot de SSL helemaal klaar is.



en de 30e. Heel simpel, maar ik vind hem toch heel leuk (al zeg ik het zelf),het is echt het papier dat het doet hier.

Ik ga weer verder. de volgende is bijna klaar. nog de tekst erbij zetten, want daar gaat het toch veelal om bij een vakantieboek. Over vijf jaar weten we het niet meer precies, dus veel schrijven.

Groetjes en fijn weekend.

zondag 4 oktober 2009

Even een update

en het gaat goed zoals jullie kunnen zien.
Ik had vandaag een mama middag. Maxime was naar een verjaardagfeestje en Bertil is met Louis naar de dierentuin geweest.
Dus, tijd om te scrappen.


17 en 18, weer een dubbele dus. Eentje over het broodjes bakken in Denemarken.


19.


20. Zo gebruik je nog een keer een paar bradz...


21.


22. deze is in het echt veel mooier dan op de foto. De swirls zijn nl. een soort fluweel.



23 en 24


25.

En ik heb er een kwart op zitten!!! Maar als ik eerlijk ben zie ik het materiaal nog niet echt minderen hoor. Maar we gaan vrolijk verder.
Fijne zondagavond iedereen.

Groetjes
Chantal