maandag 22 augustus 2011

Back to school!!!!!!!

vandaag begint de school weer hier. Maxime wou eigenlijk al een paar weken. Dat heb ik nou nooit gehad he. Ja, het is hier maar zes weken hoor die grote vakantie.
Maar vanochtend vertrokken naar groep 5 (derde studiejaar in Belgie). ze was er helemaal klaar voor. Ze stond dan ook helemaal vooraan bij de deur. Eerst even een welkom door de directrice en dan met het schoollied aan naar binnen. Nou ze was de eerste hoor.
Toen ik haar vanochtend vertelde dat de Belgische kindjes heel vaak een nieuwe boekentas (rugzak) en etui krijgen. En dan ook nog vaak nieuwe kleren voor de eerste schooldag, vond ze dat heel "luxe". Haha hier gaat het gelukkig anders, hoeven ze niks mee. Geen etui, niks. Ze krijgen een potlood en gum en de rest staat allemaal in de klas. Geweldig toch. En die rugzak doet het al jaaaaren goed.

En verder ben ik druk aan het scrappen voor de KKD bij Kars. Altijd heel erg leuk. Maar ik moet nu toch echt aan de gang. Ik kan helaas niks laten zien, komt nog wel.
Groetjes
Chantal

1 opmerking:

daphné zei

in Vlaanderen krijgen de kinderen ook alles wat ze normaal nodig hebben in de klas door de schoolaangeboden, maar de meeste kinderen én ouders willen daar geen genoegen mee nemen en kopen dus alles speciaal
hier nog een kleine week en ook weer aan de slag, mijn klasjes staan bijna klaar
en de KKD? die staan ook op mijn programma, dus ik zie je daar wel ergens :D