donderdag 12 maart 2009

Niet simpel

Het is tegenwoordig niet simpel om een nieuwe mobiele telefoon te kopen.
Afgelopen maandag was het weer een keer zover. Ik had mijn mobieltje nodig en dat ding stond weer een keer plat. Neen, niet het beltegoed, maar de batterij. Als ik mijn telefoon niet iedere dag oplaadt, staat ie plat. Niet fijn als je er niet kunt op rekenen. Maandag deed de auto raar (nou ja, je kunt het wel raar noemen als je er niet meer inkomt met die super kaart die alles kan) Fijn na twintig minuten kon ik mijn auto weer in, maar bellen niet. Maar laat ons niet van het een op het ander springen, het gaat over bellen. Ik moet zeggen, het waren niet zulke nette woordjes die ik er in het platte Vlaams uitsloeg op dat moment. Maar de maat was vol, ik ging een nieuwe gsm kopen, met abonnement. Dat prepay (pay and go in België) was ik beu.
En dan begint het hé. Er zit tegenwoordig zoveel op zo een ding, dat ik me wel serieus afvraag of je er ook mee zou kunnen bellen. Ik heb me maandag en dinsdag helemaal suf gesurfd over het "World Wide Web". Aan ieder model mankeert wel wat als je de mensen geloven mag die dat bepaalde model aangeschaft hebben. Je vraagt je serieus af of er wel 1 goeie mobiel op deze aardbol is. Wat een ellende zeg.
Maar vanavond belt toevallig een of andere dame van Vodafone om me te bedanken voor mijn deelname aan een vragenlijst (ja ik kon een mini laptopje winnen, dus ik wou wel even een vragenlijstje invullen). Vodafone was hoofdsponsor en ze kon me een abonnement aanbieden voor half geld. Dus voor ik hard in de hoorn riep dat ik geen zin had in dat soort gedoe, dacht laat ik eens luisteren. Het was precies het soort abonnement dat ik wou hebben (das nie zo moeilijk als een toestel kiezen) maar dan voor de helft van de prijs. OK, goedgekeurd. En dan had ik de keuze uit twee toestellen. Ook dat is al een stuk makkelijker dan uit honderdduizend van die dingen kiezen. Het ging om een LG KF 600 of een Samsung G600. Uiteindelijk heb ik voor de LG gekozen. Het was een nieuwer model, een 3 megapixel camera erin, touchscreen, kortom van alles en nog wat erop wat ik nooit ga gebruiken. (de Samsung had een betere camera erop, maar ja ik koop toch een telefoon hé, ik heb een goeie camera)
Gelukkig kan mijn nummer overgezet worden, mijn overgebleven beltegoed kan mee, helemaal toppie.
He, kan ik weer rustig scrappen, zonder dat getob en gedenk over een telefoon. Nu maar hopen dat het een goeie is.

Groetjes
Chantal

2 opmerkingen:

Mich zei

Ik vind dat ook altijd zo vervelend als ik iets van die electronische apparaten moet kopen. Uiteindelijk koop ik wel altijd iets waar ik tevreden van ben, maar de weg ernaartoe kan lang zijn. Ik zoek mij ook altijd onnozel op het internet, om toch maar het beste te vinden. Maar er kruipt inderdaad veel tijd in, die altijd leuker is als je die kan gebruiken om te scrappen, nietwaar? ;-))

Margreet zei

Veel plezier met je nieuwe foon Chantal. Er zijn idd ook zoveel soorten dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Maar ze zijn zo handig om te hebben he?

groet, Margreet