zaterdag 10 juli 2010

"Kan ik, ben ik een kei in"

Vanavond gaan we BBQen. Oma komt ook, heel gezellig allemaal.
Dus we gaan het een en ander voorbereiden. En dan stuitert een blond krullend meisje de keuken in en roept "ik ga helpen, ik ben daar een kei in". OOOOOKEEEEEEEE. (en dat met temperaturen boven de 30...)
We gaan sausjes maken, "kan ik, ben ik een kei in". Juist. Dus maken we cocktailsaus. De wiskey heb ik maar achterwege gelaten, want ze eet dat spul met lepels tegelijk, straks stuitert ze nog meer. Of ze kan in slaap vallen, mmmm zou ik toch niet een scheutje indoen. Neeeeeeen.
Dan de knoflooksaus, "kan ik, ben ik een kei in". Goed, ga jij maar roeren, ga ik kruidenboter maken. "ga ik ook mee helpen, ben ik een...." Ja schat je mag helpen.
Nog even aardappelen wassen. Je ziet het vast voor je, je kunt de keuken dweilen voor ze een paar aardappelen schoon heeft, maar we gaan niet dweilen, dat is nu weer het voordeel van temperaturen boven de 30 graden, het droogt snel. Dan mag ze de aardappelen in aluminiumfolie inpakken (kan ze weinig kwaad mee doen)
Intussen ga ik even de scampies marineren in wat olijfolie met knoflook. Wou ze ook mee helpen, maar dat heb ik toch maar even tegengehouden. Net zoals het slasausje. (wat is die trouwens lekker geworden, mosterd, olijfolie, balsamico azijn, honing en peper en zout, alles schudden in de Tupperware shaker en klaar.En voor je me nu gaat vragen hoeveel van alles, geen idee op het zicht en af en toe proeven.)
En gelukkig heb ik gisteren het vlees kant en klaar gemarineerd gekocht. zucht wat heb ik toch soms schitterende ideetjes he.
Nog even de sla en de groentenspiesjes maken (kan ik ook hoor mama, heb ik bij tante Femy ook gedaan. Waarom leren al die tantes dat soort dingen toch?)Maar goed ze kan het ook echt. En als ze nog even flink oefent kan ze over een paar jaar zelf de BBQ voorbereiden. Kan ik lekker met de voetjes omhoog van een glaasje wijn genieten. Maar ze moet nog wel even een paar jaar oefenen. En leren dweilen, ook altijd handig.


Groetjes
Chantal

1 opmerking:

Mich zei

Grappig ... ik zie het zo voor mij.

Waarom dat Nederland toch niet een mooi groen of kaki kon nemen als hun landskleurtjes he ... Dat oranje doet zo pijn aan de ogen ;-))