maandag 28 juni 2010

Zon, zee, zand.

Het is heet. Echt heel warm. Om een uur of tien was het hier al 28 graden. Binnen is het aardig te doen als ik alles dicht hou (en dat doe ik dan ook)
Afgelopen weekend waren we in Belgie. En als het overal warm is, is het bij mijn ouders op een of andere manier nog warmer. Maar ik was overal op voorzien en had de zwemspullen in ieder geval mee. Dus zaterdag eerst lekker uitgeslapen en dan vroeg ik zo in het wilde weg, zouden we naar zee gaan? JJJAAAAAAAA. Natuurlijk wilden ze dat. Dus ingeladen, wat water en een paar appels mee genomen. En op weg naar de kust. Het was helemaal niet druk op de weg (zou niemand daar gemerkt hebben dat het warm was). Bij De Haan konden we makkelijk de auto kwijt en we stonden nog een keer vlak bij het strand.
En dan, dan krijg je dat soort foto's





Om een uur of vier kregen ze ontzettende honger (ja dat wil wel lukken he met een paar appels...) dus werkten ze even een half stokbrood naar binnen. (euh, krijgt zo een klein meisje dat op?? ja hoor met alle gemak.)




En natuurlijk nog een terrasje pakken voor we weer naar huis rijden.





We kwamen thuis met twee lekker gebruinde kinderen vol zand natuurlijk. Maar dat geeft niet, ze hebben een leuke middag gehad. En wij ook.
En wat denk je, ze hadden weer honger...

Groetjes
Chantal

vrijdag 25 juni 2010

Klei

Gisteren had ik klei besteld bij "www.annet4crea.nl" Het is Foam klei. Plakt niet (ruikt lekker) en is heel leuk om mee te spelen. Het is klei met allemaal kleine piepschuim bolletjes in. Heel raar ziet het eruit. Vanochtend voor zevenen ging al iets rozigs met wilde haren naar beneden om de kijken of de klei er echt wel was. Yes, hij was er. Zo snel is ze nog nooit aangekleed en ontbijt op, want ze wou al kleien. (en ook die grote zat vrolijk aan de klei).







Dus het is een succes. Bedankt Annet om hem mee te brengen.
Hier kan je de klei vinden "www.annet4crea.nl/c-653445/foam-clay". Het is zeker de moeite om te kopen. En als je dan toch bezig bent kijk meteen even rond in de webwinkel, er staan leuke dingen tussen hoor.

Groetjes
Chantal

dinsdag 22 juni 2010

Vrij

ik ben vandaag vrij. Normaal werk ik op dinsdag, maar vandaag niet. Vandaag is Maxime op schoolreisje naar de Julianatoren in Apeldoorn. Dus uiteraard moest mama haar uitzwaaien en liefst om vier uur ook weer bij de bus staan als ze aankomen. Dus ja, ik kan wel voor die paar uur gaan werken, maar zo even tussendoor een mamadag is ook niet verkeerd. Voelt een beetje als een week vakantie eerlijk gezegd. En ik heb mezelf voorgenomen, geen huishoudelijk werk, geen (stomme) dagelijkse boodschappen (ja helaas was de melk op, dus ik moest wel heel even), alleen leuke dingen. Met andere woorden ik ben aan het scrappen. Leuk toch.
Deze LO heb ik vandaag gemaakt met het papier dat Birgit Koopsen uitgebracht heeft. Hoop dat het ook hier gauw in de winkels te krijgen zal zijn, want het is super. Heel vrolijke kleurtjes voor de zomerfoto's. Maar deze gaat over mijn dochter die (heel) vaak verliefd is. In het envelopje zit een tekening die ze gemaakt heeft met tekst op. Ze vind hem een "lekker din" en een "sratje". Zo leuk om op die manier te bewaren dat soort dingen. Want ja, daar gaat scrappen toch om herinneringen bewaren. Soms heb ik de indruk dat het allemaal om de mooiste en duurste materialen gaat, maar dat is niet echt de bedoeling van de hele hobby natuurlijk.



En deze heb ik ook gemaakt met een de spullen van Birgit. Een heel keurrijke LO naar mijn doen, maar de kleurtjes op de foto zijn ook zo vrolijk.



Dit zijn er een paar van Louis. Heel af en toe wilt hij eens op de foto, en dan krijg je nog zoiets. Maar ja, ze zijn leuk dus ze moeten gescrapt worden.





En dan nog eentje van Maxime met haar vriendinnetje Sanne. Hier waren ze Louis aan het uitzwaaien toen hij op kamp ging. Wat een stel die twee.



En nog een paar foto's uit het mini album dat ik gemaakt heb over onze meidendag afgelopen april.






Zo, en nu verder met leuke dingetjes doen, want zo een dag is zo ontzettend snel voorbij. Voor je het weet sta ik weer bij school.
Groetjes
Chantal

woensdag 9 juni 2010

Voor bloglezers met jongentjes...

ja, ik ben het aan het inhalen hoor. Twee berichten op een dag...
Het zit zo, Louis gaat zijn Playmobil verkopen. Ik heb alles al op marktplaats staan, maar ik wil het hier ook nog even melden. Daarom.
Het is een grote doos vol, auto, boten, paarden, heel veel poppetjes, de kerststal, dieren, een draak en een boel klein spul. Het is echt heel veel. Dus als iemand van mijn lezers (ook de Belgen natuurlijk, ik kom nog wel eens die kant op natuurlijk) intresse heeft. Hij wilt er graag minimaal 80 euro voor krijgen. Intresse? Laat het even weten. Hieronder een foto van die hele berg. En het is echt een berg al zie je dat niet zo goed op een foto.


Nu is hij nog bezig een hele door Knexx te sorteren en ook die gaat verkocht worden.

Groetjes
Chantal

Tijdje geleden alweer

dat ik geblogd heb. Niet dat ik stilgezeten heb hoor. Neen daar hebben we geen tijd voor hé.
Voor Louis heb ik een mini album(pje) gemaakt met de foto's van Ameland. Geen frutsels, geen bling, geeeeeeeen roze, geen lieve dingetjes. Saai dus, wel stoer, maar saai. Maar ach, het was zo een klein album dat ie keivol zat met die paar foto's en wat stikkertjes. En het kind is blij. Daar doen we het toch voor.
En dan heb ik nog een mini album gemaakt voor Maxime, over onze meidendag afgelopen april. En je raadt het al, daar zitten alle toeters en bellen in wat betreft bling, bloemen en frutsels. Ik heb me heerlijk kunnen uitleven. Moet alleen nog de titel en de tekst in en hij is klaar. Klein probleempje, printer doet het niet. Nieuwe inkt gekocht en die doet niks. Moet ik ook even over bellen.
En nu ben ik klaar met mini albums. Vind het altijd heel leuk om te maken, maar dan ben ik blij dat ik weer grote LO's kan maken.
Dan ben ik nog bezig met een Secret Scrap Lift op een forum, en eerlijk gezegd kan ik er niks mee. Het is een super LO, maar verder dan namaken kan je er niks mee. En dat vind ik niet leuk. Of ik moet hem zo gaan verbouwen dat ie er niet meer op lijkt. zucht, ben weer aan iets begonnen.
Zo en nu ga ik even wassen en een beetje iets in de huishouding doen, met dat mooie weer van de afgelopen week komt er nooit veel van hier. Op een of andere manier laat ik dan alles zo een beetje liggen, en denk als het regent ga ik wel weer werken.
Gelukkig woon ik niet in een of ander land waar de zon altijd schijnt... zou een best rommeltje worden in huize van de Kant.

Groetjes
Chantal