woensdag 22 oktober 2008

Het was me het weekje wel

ik zou bijna zeggen, heb je even een half uurtje.
Het begon allemaal de eerste zaterdag van de herfstvakantie. We rijden naar de ANWB winkel om wat boekjes over Normandie. Raar dacht ik, mijn achter ruitenwisser stopt niet meer. En de verwarming op de achterruit gaat ook niet uit. Maar ja, even heen en weer, Bertil even aan de kabels gefrommeld en alles doet het weer. Nou ja oude auto denk ik dan, zal wel.
Maandag ga ik boodschappen halen, bij Ap voor de deur haal ik de sleutel uit het contact, wat raar, mijn auto draait en ik heb de sleutel in de hand. Beetje spooky. Kids laten zitten in de gordels, ikke naar de garage. Onderweg viel de airco uit, de stuurbekrachting viel uit. Heel eng allemaal. Ik stond gelukkig op nog geen kilometer voor de garage. Dus, na overleg met mijn man, heel rustig naar de garage. Zoiets hadden ze nog nooit gehoord. Heb ik weer. Gaan we de dag erna op vakantie (met de auto) Om een lang verhaal kort te maken (anders redden we het niet in een half uurtje) ze vinden er niks aan, maar hij is wel een beetje op. Vooral de versnellingsbak. Ja dat weet ik ook, hij heeft een trucje, via de tweede naar eerste, je moet het even weten, maar niks aan de hand (dacht ik), neen hij was echt een beetje erg, heel erg versleten. Hij heeft geen schuld, negen jaar oud en 240000 km op de teller.
Via de ANWB kregen we uiteindelijk een vervangauto (ik durfde echt niet met dat gebakje van ons naar Normandie te rijden)
Dinsdag, ik zou werken tot een uur of twee en dan gaan rijden. Louis ziek, misselijk, diaree, kortom het hele feest. Fijn. Toch maar naar Kortrijk gereden, de kinderen zouden immers bij mijn ouders blijven.
Woensdag ikke ziek. Paar uurtjes gewacht en toch richting Normandie gereden. (echt lekker voelde ik me niet, maar ach, je moet er wat voor over hebben)
Normandie was heerlijk. Leuk, heel erg leuk hotel. Een middeleeuwse boerderij, super. In een piepklein dorpje, verder was er niks, maar je stond zo aan de kust. Het weer was goed, het eten was heerlijk, kortom geweldig. We willen er zeker nog een keer terug (misschien volgend jaar herfstvakantie??), er is daar zoveel te zien, en er is nog zoveel dat we daar willen doen. De meest rare dingen hebben we gedaan, een paraplu fabriekje bezocht. MOOI, DUUR, maar ik heb er wel eentje gekocht....
Verder hebben we (een stukje) van de stranden bezocht waar de geallieerden geland zijn in de oorlog. Een Amerikaanse begraafplaats, heel indrukwekkend vond ik dat.
Bij een calvados boertje langs geweest (en gekocht natuurlijk). Jammer dat het zo kort was, maar we gaan zeker nog een keer terug.
Donderdag hoorden we dat Maxime ziek was, die had bij mijn moeder in de auto gekotst. Fijn. Ze stonden in de file en konden geen kant op dus.
Maar om het verhaal auto af te maken, we hebben een andere gekocht. Maandag bleek dat ze nog altijd niks gevonden hadden. Dus op jacht gegaan, en uiteindelijk een Renault Megane gekocht. Volgende week donderdag kan ik hem ophalen.
Rij ik gisteren naar Judo met Louis, denk alleen maar als hij het maar niet opgeeft voor volgende week. Die versnellingsbak heeft echt een duw gehad met open maken.
Dus, vandaag maar gebeld voor een huurauto. En zucht die krijg ik vanmiddag. Kan ik tenminste weer gewoon rijden, en boodschappen doen en zo. Fietsen zou ook kunnen, ik ben tenslotte wel in Nederland, maar is zo onhandig met kinderen brengen en halen bij opvang.
Je snapt vast wel dat er van scrappen niet veel gekomen is deze en afgelopen week. En ik kreeg me toch een leuk pakket binnen vandaag. In november heb ik een demo in een winkel, met Ranger natuurlijk. Leuke spullen gekregen, mooi papier, bloemen. helemaal jammie. Thema kerst en winter. Echt mijn ding. Ik heb al zoveel ideetjes, komt helemaal goed.
En ik heb mezelf voorgenomen om geen scrapspullen meer te kopen (voorlopig he, heel voorlopig, kan zo maar veranderen hoor) Ik heb zoveel liggen dat ik een gemiddelde winkel kan vullen, eerlijk waar. Dus ik ga opgebruiken!!!!!!!! ('k ben bang dat ik kan scrappen tot ik 80 ben met het spul dat ik heb). Mijn abonnement op de pizza doos laat ik wel doorlopen natuurlijk.
Maar de verleiding zal heel groot zijn, twee workshops bij pien gepland, en er is Krea Doe in november. En daar ga ik de 8e naar toe. Met Bertil mee, das gevaarlijk, die koopt nog meer dan ik...
Zal ik dan toch maar de 8e november me niet aan mijn goede voornemens houden, alleen die 8e????? Jullie horen het vanzelf.

Groetjes
Chantal

5 opmerkingen:

tanya watts zei

aai aai chantal toch! wat een ellende allemaal!!!!
hopelijk doet je nieuwe wagen het beter! en zijn alle virussen je huis uit! is ellendig om kindjes ziek te hebben en dan zelf ook niet 100% zijn!

by the way, ik heb je een link gegeven op mijn blog :-)

gre tanya

Mich zei

Awel, ik vroeg me vorige week af hoe je het stelde in Frankrijk. Ondanks alle tegenslagen, toch nog een fijne tijd gehad blijkbaar. Da's leuk. Is inderdaad mooi he Normandiƫ, en altijd leuk voor een paar daagjes weg.

Veel succes nu met alle auto- en kidsproblemen en ik hoop dat alles gauw weer vlot verloopt !!

scrappyToo ~Veerle zei

Phoeh, even stressie tijden achter de rug blijkbaar. Maar blij dat de vakantie in Normandiƫ toch echt genieten was. Daar zijn vast weer heel wat foto's gemaakt...

Lydia Creatief zei

Hoi Chantal,

Tjonge, wat een verhaal.
Hoe is het inmiddels, ben je een beetje aan het bijkomen.

Sterkte.

Groetjes, Lydia

Birgit zei

Haha, wat een verhaal! Gelukkig is het allemaal toch nog goed afgelopen!
Enneh...wat die 8e betreft... 'k weet nu al dat je je NOOIT aan je afspraak gaat houden :D