maandag 27 juli 2009

Ik scrap wel eens

Das natuurlijk geen nieuws dat ik vertel. En dat ik best fanatiek ben zullen jullie ook wel weten, maar dat ik zoveel scrap verbaasde mezelf eigenlijk.
Een tijdje terug had ik het goede voornemen om mijn scrapbooken eens te ordenen en te sorteren. Ben ik gisterenavond begonnen alle scrapboeken leeg te maken. 13 volle en bijna volle boeken kwamen er tevoorschijn. En eerlijk is eerlijk, ik heb er nog meer, maar dat zijn dan vakantieboeken die helemaal over 1 vakantie gaan en dus compleet zijn en mijn boek over Normandie, waar ik nog in bezig ben. En het babyboek van Maxime ligt ook netjes op datum, dus die moet ik ook niet openmaken. Laat ons daar maar niet over praten dus. En ik maak ook nog vaak mini albums, maar daar wil ik nu even helemaal niet aan denken.
Die 13 moesten leeggemaakt worden. En dat is nu gebeurd. Mijn hele tafel ligt nu vol met LO's. Om even een klein beetje een indruk te geven, hier komen een paar foto's.Veel hé.
En nu komt het meeste werk, sorteren, een beetje op datum leggen. Hoe begin je er aan hé? Ach ja, blijven adem halen en gaan met die banaan.
Maar het is niet echt een vervelend werk hoor. Wel heel erg leuk om oude LO's weer een keer terug te zien. En de verhalen weer terug te lezen. Ik merk heel duidelijk het verschil in LO's. In het begin, ik scrap nu 5,5 jaar, was er gewoon niet zoveel spul te krijgen. Ik werkte veel met het materiaal dat ik had van kaartenmaken, knipvelletjes, letters printen op de computer en uitknippen (wat een werk hé, nu druk ik op de knop van mijn cricut en klaar). Verder waren er nog maar weinig bloemen te koop. En knopen had ik duidelijk ook nog niet ontdekt. Lintjes wel, maar veel minder dan nu (of was ik veel zuiniger toen?). De fibers waren heel erg in. Alle kleuren en modellen had ik toen, was een beetje fiberverslaafd volgens mij. En eyelets, ook die gebruikte ik veel. Tegenwoordig ben ik meer van de brads.

Om een beetje in de sfeer te komen, nog een paar hele oude LO's


Het is echt een werkje om te doen nu de kinderen in Belgie logeren. We hebben ze zaterdag gebracht en gaan ze volgende week weer ophalen.
Zaterdag ben ik nog even wezen shoppen in Kortrijk. Even bij Tiny's langs om wat papier te kopen (ik zou eens een keer zonder zitten....) en bij JBC nog wat leuke kleding in de uitverkoop. Ik ben gek op koopjes. Dat wisten jullie niet he.
En gisteren zijn we op tijd vertrokken om nog even in Heesch te stoppen bij de scrapbookwinkel. Het was een tijd geleden dat ik daar geweest ben, was zeker weer een keer leuk. En ook daar hadden ze weer mooi papier....
Als je er eens komt moet je echt even de tijd nemen om boven te kijken. Het vroegere poppenhuismuseum is helemaal veranderd in een soort scrapmuseum. Heel erg mooi.
Ik ga aan het werk. Sorteren.

Groetjes
Chantal

Of zal ik toch maar met een kop koffie beginnen.

4 opmerkingen:

Mich zei

Toch wel leuk he, om zo nu en dan die oudere layouts ter hand te nemen en weer eens te genieten.

Ik ben zelf nog maar 2 jaar bezig en heb nog niet echt zoveel layouts, maar ik kan er nu al van genieten om ze te bekijken, en toch al te merken hoe mijn stijl ook al veranderd is op die korte tijd.

Veel plezier met het sorteren !! En het lezen en bekijken natuurlijk ...

Anoniem zei

Wat grappig om die oude lo's te zien. Louis zag er uit als een bertil met krullen geweldig. Maar wat een werk. Veel plezier zo zonder kinderen maar je moet wel hard door werken anders heb je het volgende week niet af.
Groetjes Marieke

Rein zei

Je hebt niet stilgezeten zo te zien...leuk om die oude LO's nog eens te bekijken.

pruts zei

ik scrap ook niet chronologisch en dan moet je albummen wel eens ordenen he. je hebt nogal een stapel lo's !!!!
tof die eerste lo's.
stel je voor hoe we binnen 5 jaar zullen scrappen. :-)